Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie leczo z kurkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
3 papryki, różnokolorowe duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
250 - 300 cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 cebula duża, przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
200 - 250 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki2 pomidory średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603.8 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
620.6 kJ /
148.3 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z tofu
30 Min
Wegańskie curry ze szparagami
1 Std.
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 Std. 15 Min
Wegańskie leczo z ryżem
45 Min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 Min
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 Min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 Std. 10 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min