
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 papryki, różnokolorowe duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 250 - 300 cukinii pokrojonej na kawałki
- 1 cebula duża, przekrojona na pół
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oleju
-
200 - 250
g kurek, świeżych oczyszczonych
lub 200 - 250 g kurek, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych - 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
2
pomidory średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 148.3 kcal / 620.6 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 603.8 mg