
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie leczo z kurkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
papryki, różnokolorowe duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki3
-
cukinii pokrojonej na kawałki250 - 300
-
cebula duża, przekrojona na pół1
-
ząbki czosnku3
-
oleju30 g
-
kurek, świeżych oczyszczonych200 - 250 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
pomidory średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki2
-
koncentratu pomidorowego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
148.3 kcal /
620.6 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
603.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Żurek wegański
35 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min