Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 papryki, różnokolorowe, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 250 - 300 cukinii, pokrojonej na kawałki
- 1 cebula, duża, przekrojona na pół
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oleju
-
200 - 250
g kurek, świeżych, oczyszczonych
lub 200 - 250 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych - 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
2
pomidory, średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 620.6 kJ / 148.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 603.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1óra
Potrawka warzywna z ryżem
30min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegański bigos z boczniakami
1h 40 min
Żurek wegański
35 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1h 30 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min