Urządzenia i Akcesoria
Buchty z powidłami śliwkowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
-
340 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
60 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
3 żółtka
-
630 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 szczypty soli
-
1 ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
18 łyżeczek powideł śliwkowych (ok. 270 g)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
25.3 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1081.3 kJ /
258.4 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warkocze orzechowe
2 godz.
Małpi chlebek
3 godz.
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.