
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
mleka750 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru110 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu450 g
-
soli1 szczypta
-
olej do natłuszczenia miski
-
budyniu waniliowego, w proszku bez cukru60 g
-
śliwek węgierek bez pestek (ok. 18 sztuk), przekrojonych na pół400 - 420 g
-
cukru trzcinowego30 g
-
cynamonu, mielonego1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
296.6 kcal /
1242 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżówki z jabłkami
2 Std. 35 Min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 Std. 10 Min
Drożdżówki z makiem
2 Std. 40 Min
Rogaliki z marmoladą
50 Min
Jagodzianki
3 Std. 30 Min
Ciasteczka z wiśniami
1 Std. 30 Min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 Std. 15 Min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 Std. 30 Min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min
Zawijane drożdżówki z serem
2 Std. 40 Min
Drożdżówki z serem
1 Std.
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 Std. 20 Min