Drożdżówki z budyniem i śliwkami
TM5 TM6

Drożdżówki z budyniem i śliwkami

Składniki

  • 750 g mleka
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 110 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 2 jajka
  • 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli
  • olej, do natłuszczenia miski
  • 60 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru
  • 400 - 420 g śliwek węgierek, bez pestek (ok. 18 sztuk), przekrojonych na pół
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1242 kJ / 296.6 kcal / 1242 kJ / 296.6 kcal
Białko
7.6 g / 7.6 g
Węglowodany
52 g / 52 g
Tłuszcz
6.9 g / 6.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie