Drożdżówki z budyniem i śliwkami

Drożdżówki z budyniem i śliwkami

4.8 1.0K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

  • mleka
    750 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • cukru
    110 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • jajka
    2
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    450 g
  • soli
    1 szczypta
  • olej do natłuszczenia miski
  • budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
    60 g
  • śliwek węgierek bez pestek (ok. 18 sztuk), przekrojonych na pół
    400 - 420 g
  • cukru trzcinowego
    30 g
  • cynamonu, mielonego
    1 płaska łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 296.6 kcal / 1242 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...