
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
750 g mleka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
110 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 jajka
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia miski
-
60 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
-
400 - 420 g śliwek węgierek bez pestek (ok. 18 sztuk), przekrojonych na pół
-
30 g cukru trzcinowego
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
296.6 kcal /
1242 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska