
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
mleka750 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru110 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu450 g
-
soli1 szczypta
-
olej do natłuszczenia miski
-
budyniu waniliowego, w proszku bez cukru60 g
-
śliwek węgierek bez pestek (ok. 18 sztuk), przekrojonych na pół400 - 420 g
-
cukru trzcinowego30 g
-
cynamonu, mielonego1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
296.6 kcal /
1242 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska