
Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
Kruszonka
-
30 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
25 g masła pokrojonego na kawałki
Chałka
-
2 jajka (w tym 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania chałki, patrz wskazówka)
-
2 żółtka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
150 g mleka
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1771.9 kcal /
7413.7 kJ
Białko
45.9 g
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
252 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
36.9 g
Sód
1285.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min