
Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
Kruszonka
-
mąki pszennej30 g
-
cukru20 g
-
masła pokrojonego na kawałki25 g
Chałka
-
jajka (w tym 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania chałki, patrz wskazówka)2
-
żółtka2
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
mleka150 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1771.9 kcal /
7413.7 kJ
Białko
45.9 g
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
252 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
36.9 g
Sód
1285.3 mg