Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
Kruszonka
-
30 g mąki krupczatki30 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
25 g masła pokrojonego na kawałki
Chałka
-
2 jajka (w tym 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania chałki, patrz wskazówka)
-
2 żółtka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
150 g mleka
-
500 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1285.3 mg
Białko
45.9 g
Kalorie
7413.7 kJ /
1771.9 kcal
Tłuszcz
65 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
36.9 g
Węglowodany
252 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 godz. 35 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min