
Urządzenia i Akcesoria
Zawijane drożdżówki z serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka220 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski80 g
-
cukru40 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej450 g
-
jajko1
Masa serowa
-
twarogu, półtłustego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
żółtka2
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
Formowanie i pieczenie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko roztrzepane, do posmarowania drożdżówek1
Lukier
-
cukru150 g
-
wody gorącej20 - 25 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
581 kcal /
2431.2 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
62.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
350.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska