Urządzenia i Akcesoria
Zawijane drożdżówki z serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
220 g mleka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
40 g cukru
-
2 - 3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
450 g mąki pszennej
-
1 jajko
Masa serowa
-
500 g twarogu, półtłustego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 żółtka
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Formowanie i pieczenie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania drożdżówek
Lukier
-
150 g cukru
-
20 - 25 g wody gorącej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
350.5 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
2431.2 kJ /
581 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
62.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rurki z kremem
3 godz.
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min