Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z morelami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
woda do gotowania
-
sól do gotowania
-
12 moreli małych
-
6 łyżeczek cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka
-
4 łyżki masła
-
2 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
562.3 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
2368.3 kJ /
566.1 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
68.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka z kardamonem
2h 40min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1h 50min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1h
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Jagodowe kluski leniwe
50min
Warkocze orzechowe
2h
Zimowa pizza bianca
1h 25min
Dżem borówkowy
45min
Knedle z owocami
1h 30min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30min
Buchty z sosem truskawkowym
1h 20min