Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, do gotowania
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 12 moreli, małych
- 6 łyżeczek cukru, plus dodatkowa ilość do posypania
- 500 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2351.8 kJ / 562.1 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 75.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 607.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1u. 45min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2h
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2u. 20min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2h
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1u.
Brioszka „korona” z likierem
5 Std.
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2h 50min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 Std. 30 Min
Knedle z owocami
1 Std. 30 Min