Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie zaplatane bułki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
180 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 szczypta soli
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g oleju
-
1 jajko
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
drobny cukier do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
49.1 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1261.1 kJ /
301.4 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min
Langosze
1 godz. 30 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Kringel
2 godz. 40 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min