Meksykańskie zaplatane bułki

Meksykańskie zaplatane bułki

4.7 288 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

  • mleka
    180 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    200 g
  • soli
    1 szczypta
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • oleju
    60 g
  • jajko
    1
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • drobny cukier do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 301.4 kcal / 1261.1 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 49.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...