Meksykańskie zaplatane bułki
TM5 TM6

Meksykańskie zaplatane bułki

4.7 (245 ocen)

Składniki

  • 180 g mleka
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 1 szczypta soli
  • 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oleju
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • drobny cukier, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1261.1 kJ / 301.4 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
42.6 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
1.7 g
Sód
49.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy