
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie zaplatane bułki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
mleka180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego200 g
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
oleju60 g
-
jajko1
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
drobny cukier do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
301.4 kcal /
1261.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
49.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska