
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie zaplatane bułki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
180 g mleka
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 szczypta soli
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g oleju
-
1 jajko
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
drobny cukier do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
301.4 kcal /
1261.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
49.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Pizza rzymska
24 godz.
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min