
Urządzenia i Akcesoria
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
cukru70 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej400 g
-
jajko1
-
kardamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Budyń
-
mleka300 g
-
żółtka3
-
masła30 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej45 g
Formowanie i pieczenie bułeczek
-
mąka pszenna do oprószenia
-
białko lekko roztrzepane, do posmarowania1
-
cukru pudru200 g
-
gorącej wody20 g
-
wiórków kokosowych do posypania12 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
368.7 kcal /
1542.6 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
48.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1 godz. 50 min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min