
Urządzenia i Akcesoria
Bułki z mlekiem skondensowanym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto na bułki
-
mleka120 g
-
wody120 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego120 g
-
oleju100 g
-
jajka2
-
soli1 szczypta
-
cukru50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej typ 500650 g
-
masła do natłuszczenia1 łyżka
Polewa
-
mleka skondensowanego, słodzonego100 g
-
wody45 g
-
wiórków kokosowych do dekoracji2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
371.6 kcal /
1555.8 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
55.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
103.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warkocze orzechowe
2 godz.
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.