
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
-
500 g śliwek małych, wypestkowanych
-
90 g cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
250 g mleka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka miękkiego masła
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia
-
80 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru perlistego
-
70 g wody
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.5 kcal /
1395.5 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
32.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska