
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
-
śliwek małych, wypestkowanych500 g
-
cukru90 g
-
cynamonu, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
mleka250 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus 1 łyżka miękkiego masła80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia550 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
-
olej do natłuszczenia
-
masy marcepanowej (patrz wskazówka)80 g
-
cukru perlistego2 łyżeczki
-
wody70 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.5 kcal /
1395.5 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
32.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska