
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
240 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
140 g wody
-
40 g kaszy kuskus, razowej
-
4 szczypty soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
40 g czerwonej cebuli
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu, płynnego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
340 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
140 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
-
20 g pestek dyni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393.3 kcal /
1645.4 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
596.9 mg