Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy

Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 240 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 140 g wody
  • 40 g kaszy kuskus, razowej
  • 4 szczypty soli
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 40 g czerwonej cebuli
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g miodu, płynnego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 340 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 140 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
  • 20 g pestek dyni

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393.3 kcal / 1645.4 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 596.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...