
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę80 g
-
soli½ łyżeczki
-
różyczek brokułu świeżych150 g
-
jogurtu naturalnego gęstego2 łyżki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy3 łyżki
-
szczypiorku posiekanego2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
148.2 kcal /
620 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
665.1 mg