Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

4.1 73 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    80 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • różyczek brokułu świeżych
    150 g
    150 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • jogurtu naturalnego gęstego
    2 łyżki
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    3 łyżki
  • szczypiorku posiekanego
    2 łyżki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 148.2 kcal / 620 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 665.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...