Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
TM6 TM5

Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

4.2 (47 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 80 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • ½ łyżeczki soli
  • 150 g różyczek brokułu, świeżych
    lub 150 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego, gęstego
  • 3 łyżki kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 2 łyżki szczypiorku, posiekanego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
620 kJ / 148.2 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
2.5 g
Sód
665.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy