
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 1-2 szczypty
-
15 g oliwy z oliwek
-
40 g kaszy bulgur
-
50 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
60 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
1 szczypta papryki wędzonej, mielonej
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 szczypta czosnku, granulowanego
-
70 g awokado (½ szt.), pokrojonego w 3 mm plastry
-
60 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
40 g jogurtu naturalnego
-
1 szczypta kurkumy, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.5 kcal /
1826.4 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
15.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
2782.3 mg