
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek1 łyżeczka
-
wody600 g
-
bobu, świeżego140 g
-
migdałów, w słupkach (15 g)1 łyżka
-
soli plus 1 szczypta½ łyżeczki
-
makaronu pełnoziarnistego70 g
-
sera feta pokruszonego40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
koperku, świeżego posiekanego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
568.8 kcal /
2380 kJ
Białko
29.1 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
81.8 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
1742.3 mg