![Makaron z bobem, serem feta i migdałami Makaron z bobem, serem feta i migdałami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a7d3c1ede012352410858e3f8b095b5/Derivates/aa846ebbadad29cc604368035b4846a4d711fafd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
140
g bobu, świeżego
lub 140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
- 70 g makaronu pełnoziarnistego
- 40 g sera feta, pokruszonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka koperku, świeżego, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2380 kJ / 568.8 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 81.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 1742.3 mg