Makaron z bobem, serem feta i migdałami
TM6 TM5

Makaron z bobem, serem feta i migdałami

3.6 (16 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 600 g wody
  • 140 g bobu, świeżego
    lub 140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
  • ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
  • 70 g makaronu pełnoziarnistego
  • 40 g sera feta, pokruszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koperku, świeżego, posiekanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2380 kJ / 568.8 kcal
Białko
29.1 g
Węglowodany
81.8 g
Tłuszcz
19.4 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Błonnik
11.7 g
Sód
1742.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy