Makaron z bobem, serem feta i migdałami

Makaron z bobem, serem feta i migdałami

4.0 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    1 łyżeczka
  • wody
    600 g
  • bobu, świeżego
    140 g
    140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • migdałów, w słupkach (15 g)
    1 łyżka
  • soli plus 1 szczypta
    ½ łyżeczki
  • makaronu pełnoziarnistego
    70 g
  • sera feta pokruszonego
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • koperku, świeżego posiekanego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 568.8 kcal / 2380 kJ
Białko 29.1 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 81.8 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1742.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...