
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
140 g bobu, świeżego
-
1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
70 g makaronu pełnoziarnistego
-
40 g sera feta pokruszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
568.8 kcal /
2380 kJ
Białko
29.1 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
81.8 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
1742.3 mg