Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
140
g bobu, świeżego
lub 140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
- 70 g makaronu pełnoziarnistego
- 40 g sera feta, pokruszonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka koperku, świeżego, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2380 kJ / 568.8 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 81.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 1742.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 Min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 Min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 Min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 Std.
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min