Urządzenia i Akcesoria
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego140 g bobu, świeżego
-
1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
70 g makaronu pełnoziarnistego
-
40 g sera feta pokruszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1742.3 mg
Białko
29.1 g
Kalorie
2380 kJ /
568.8 kcal
Tłuszcz
19.4 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
81.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 Std.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 Min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 Min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 Min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 Min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 Min