Makaron z bobem, serem feta i migdałami

Makaron z bobem, serem feta i migdałami

4.1 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 600 g wody
  • 140 g bobu, świeżego
    140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
  • ½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
  • 70 g makaronu pełnoziarnistego
  • 40 g sera feta pokruszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 568.8 kcal / 2380 kJ
Białko 29.1 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 81.8 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1742.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...