Steki kalafiorowe z purée fasolowym

Steki kalafiorowe z purée fasolowym

4.1 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 160 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1-2 łyżki
  • 20 g octu jabłkowego
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowo 1-2 szczypty
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 kalafior (ok. 800 g)
  • papryka wędzona, mielona do oprószenia
  • 200 g fasoli limeńskiej, konserwowej
    200 g białej fasoli, dużej, z puszki
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka pasty tahini (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 813.1 kcal / 3401.7 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 70.2 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 531.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...