
Urządzenia i Akcesoria
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
160 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1-2 łyżki
-
20 g octu jabłkowego
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowo 1-2 szczypty
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kalafior (ok. 800 g)
-
papryka wędzona, mielona do oprószenia
-
200 g fasoli limeńskiej, konserwowej
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka pasty tahini (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
813.1 kcal /
3401.7 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
70.2 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
531.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Kalafior tikka masala
30 min