Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
20 g rukoli
-
150 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
3 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
⅛ limonki
-
400 g wody
-
1 jajko
-
1 szczypta suszonych płatków chili
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
634.5 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1413.5 kJ /
337.8 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz w szynce parmeńskiej z purée z groszku
40 Min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 Min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 Min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 Min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 Min
Placuszki żytnie z figami
15 Min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 Std. 10 Min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 Min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 Min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 Min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 Min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 Min