
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
rukoli20 g
-
batata pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia½ łyżeczki
-
soli3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki½
-
limonki⅛
-
wody400 g
-
jajko1
-
suszonych płatków chili1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337.8 kcal /
1413.5 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
634.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 Min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 Min
Gruszki pod kruszonką
35 Min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 Min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 Min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 Min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 Std.
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 Min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 Min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 Min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 Min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 Min