Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 1200 wody, plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
- 5 g kolendry, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 1 awokado (ok. 140 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 40 g jogurtu greckiego
- 40 g mleka
- 2 łyżki białka w proszku, naturalnego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
- 30 g oliwy z oliwek
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 300 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 70 g jarmużu, bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
200
g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
lub 200 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę - 250 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy, opłukanej
- pestki dyni, do dekoracji
- 1 opakowanie sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3263.6 kJ / 780 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 87.4 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 21.2 g
- Sód
- 1322.9 mg