
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
dyni piżmowej pokrojonej na kawałki, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka10 g
-
miodu, płynnego3 - 3 ½ łyżeczki
-
ząbek czosnku½ - 1
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, w tym 4 pokrojone w 2 x 1 cm paski5
-
oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów35 g
-
octu jabłkowego (patrz wariant)15 - 20 g
-
musztardy (patrz wskazówka)1 ½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak100 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
sera feta pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
orzechy włoskie, łuskane (opcjonalnie) grubo posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355.2 kcal /
1486.2 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
1111.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6)
45 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min