
Urządzenia i Akcesoria
Aromatyczne biryani z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
wody1200 g
-
zielonej soczewicy, suszonej90 g
-
kaszy bulgur40 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 5 mm plastry50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki110 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 szczypty
-
papryki ostrej, mielonej2 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego2 szczypty
-
kminu rzymskiego, mielonego2 szczypty
-
soli¼ łyżeczki
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
707.1 kcal /
2958.7 kJ
Białko
28.9 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
105.3 g
Błonnik
18.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
409.3 mg