
Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1050 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
50 g kaszy gryczanej, prażonej
-
140 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)
-
30 g cebuli
-
10 g oliwy z oliwek
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369.5 kcal /
1545.8 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2599.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25min
Zapiekanka z tortellini
30min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30min
Kalafior tikka masala
30min