
Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
wody1050 g
-
soli plus 1 szczypta1 łyżeczka
-
kaszy gryczanej, prażonej50 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)140 g
-
cebuli30 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
chili, mielonego1 szczypta
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369.5 kcal /
1545.8 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2599.4 mg