Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 jajka
-
150
g różyczek brokułu, świeżych
lub 150 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 20 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
- 30 g białej fasoli, z puszki, odsączonej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1466 kJ / 350.4 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 348.9 mg
Alternatywne przepisy
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min
Omlet z fetą i szpinakiem
15min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30min