Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g tofu, średnio twardego, naturalnego lub wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 10 g sosu sojowego
- 5 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
liście szpinaku baby, świeże, do podania
lub roszponka, do podania - 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1539.8 kJ / 368 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 917.7 mg
Alternatywne przepisy
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 min.
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min.
Budyń kokosowy z malinami
15 min.
Jaglany koktajl z tahini
15 min.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min.
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 Min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 Min
Tofucznica
30 min