
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 porcja
Składniki
-
90 g tofu, średnio twardego naturalnego lub wędzonego, pokrojonego na kawałki
-
10 g sosu sojowego
-
5 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
2 kromki chleba pełnoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368 kcal /
1539.8 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
917.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40min
Tofucznica
30min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40min
Sałatka z dynią i serem feta
30min
Kanapki z pastą z fasoli
5min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45min