Mini galette z grzybami

Mini galette z grzybami

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki

Składniki

  • 90 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 40 g
  • 150 g mąki pszennej
    150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 40 g wody
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¾ łyżeczki soli
  • 40 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
    40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    200 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • tymianek, świeży do dekoracji
  • jajko roztrzepane, do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 860 kcal / 3598.1 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 59.6 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 37 g
Sód 1040 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...