
Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki
Składniki
-
90 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 40 g
-
150 g mąki pszennej
-
40 g wody
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ łyżeczki soli
-
40 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
200 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
tymianek, świeży do dekoracji
-
jajko roztrzepane, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
860 kcal /
3598.1 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
59.6 g
Węglowodany
65.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
37 g
Sód
1040 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska