Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 20 g mleka
- 80 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie twarogowe i wykończenie
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- mąka pszenna, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1156.6 kJ / 276.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 156.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort Sachera
3 Std. 30 Min
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min
Piegusek na białkach
1 Std.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 Std. 35 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Ciasto pomarańczowe
45 Min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 Std. 45 Min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 Std. 55 Min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 Std. 50 Min
Sernik skubany
1 godz. 30 min