Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
Składniki
-
200 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
200 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
-
100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ½ łyżeczki soli morskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 Min
Millefeuille z karmelem i orzechami
13 Std. 10 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 Min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 Min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 Std.
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 Std. 45 Min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6, TM7)
1 Std. 10 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 Std.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 Std. 15 Min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 Std.