Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)

Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)

3.7 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
    200 g
  • wody letniej, plus dodatkowa ilość do zalania
    200 g
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    100 g
    100 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżka
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    350 g
  • soli morskiej
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 573.6 kcal / 2399.7 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 76.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 891.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...