Fettucine z grzybami
TM6 TM5

Fettucine z grzybami

4.3 (196 ocen)

Składniki

  • 90 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 90 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 30 g borowików, suszonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g grzybów, świeżych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    lub 300 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1470 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g makaronu, suchego, typu fettuccine
    lub 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • oliwa truflowa, biała, do skropienia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2579.3 kJ / 616.5 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
65.7 g
Tłuszcz
30.6 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Błonnik
4.3 g
Sód
921.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy