Urządzenia i Akcesoria
Fettucine z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
90 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki90 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
30 g borowików, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
300 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry300 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
45 g oliwy z oliwek
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1470 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle300 g makaronu, suchego, typu fettuccine
-
oliwa truflowa biała, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
921.7 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
2579.3 kJ /
616.5 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
65.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Pistacjowa carbonara
40 Min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 Min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 Min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 Min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 Min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 Std.
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 Std. 20 Min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 Min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 Min
Makaron udon z kaczką
25 Min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 Min