
Urządzenia i Akcesoria
Fettucine z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
90 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
30 g borowików, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
300 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
45 g oliwy z oliwek
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1470 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g makaronu, suchego, typu fettuccine
-
oliwa truflowa biała, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616.5 kcal /
2579.3 kJ
Białko
21.3 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
65.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
921.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min