![Tarta z gruszkami i serem brie Tarta z gruszkami i serem brie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4030f4fd-651f-4ebe-9744-dec0c659ba6c/Derivates/c7fa23a4-8fd3-4671-95d0-642a05b5090c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 80 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 65 g zimnej wody
- ½ łyżeczki soli
- 200 - 220 g sera brie, pokrojonego w plastry
- 2 gruszki, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
(opcjonalnie)
lub 2 - 3 szczypty tymianku, suszonego (opcjonalnie) - pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2317.5 kJ / 553.9 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 625.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 Std. 40 Min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 Min
Quiche ze szparagami
1h 15min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 Std. 50 Min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 Min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1h 15min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15min
Portugalskie babeczki z kremem
1h 10 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 Min