Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 80 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 65 g zimnej wody
- ½ łyżeczki soli
- 200 - 220 g sera brie, pokrojonego w plastry
- 2 gruszki, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
(opcjonalnie)
lub 2 - 3 szczypty tymianku, suszonego (opcjonalnie) - pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2317.5 kJ / 553.9 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 625.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pigwa pod kruszonką
1 Std. 25 Min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 min
Pasta kanapkowa z bobu
45min
Quiche ze szparagami
1 godz. 15 min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1h
Tarta ratatouille (TM6)
1 Std. 30 Min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Risotto z dynią i serem
50min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 Std. 35 Min