
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
28 kromek
Składniki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
wody400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru¼ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia600 g
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli gruboziarnistej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
114.5 kcal /
478.9 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
159.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb drwala
24 Std. 30 Min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 Std.
Wieniec adwentowy
1 Std. 25 Min
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 Std. 40 Min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Prosty chleb mieszany
3 Std. 40 Min
Bułki z kminkiem
30 Min
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.
Bawarski chleb preclowy
2 Std.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 Std. 20 Min
Chleb codzienny na drożdżach
3 Std. 45 Min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min