Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
28 kromek
Składniki
-
20 g rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g wody
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
¼ łyżeczki cukru
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
159.9 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
478.9 kJ /
114.5 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Prosty chleb mieszany
3h 40min
Chleb drwala
24h 30min
Bawarski chleb preclowy
2h
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14h 50min
Turecki płaski chleb
2h
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Bułki maślane z ziarnami
2h
Przyprawa do chleba
5min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Szybkie kajzerki
1h 50min