Śródziemnomorski chleb rozmarynowy

Śródziemnomorski chleb rozmarynowy

4.3 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
28 kromek

Składniki

  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    20 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • wody
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • cukru
    ¼ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    600 g
  • oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • soli gruboziarnistej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 114.5 kcal / 478.9 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 159.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...