Urządzenia i Akcesoria
Tarta porowo-serowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 kawałków
Składniki
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
100 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
300 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g mleka
-
3 jajka
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
433.9 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1473.7 kJ /
352.2 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 Min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 Std.
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 Std. 20 Min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 Min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 Min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 Min
Kremowy dip z fety
5 Min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 Std. 15 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 Min