Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)

Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)

3.3 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Focaccia
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 - 40 g
    30 - 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • wody
    300 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    500 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka słodu jęczmiennego
  • soli
    10 g
Ziemniaki
  • wody
    600 g
  • ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
    250 g
Pieczenie
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    2 łyżki
  • soli
    2 szczypty
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 - 2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 324.5 kcal / 1357.8 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 51.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 580.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...