Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Focaccia
-
30 - 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 - 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g wody
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka słodu jęczmiennego1 łyżeczka cukru
-
10 g soli
Ziemniaki
-
600 g wody
-
250 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Pieczenie
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 szczypty soli
-
1 - 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
580.7 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1357.8 kJ /
324.5 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
51.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6, TM7)
45 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.