Urządzenia i Akcesoria
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
100 g płatków owsianych, błyskawicznych100 g płatków owsianych, górskich
-
400 g różyczek kalafiora
-
1 łyżeczka soli
-
130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy ze szczypiorkiem, podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
-
100 - 125 g kostek boczku
-
80 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
-
4 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1056.8 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1744.3 kJ /
416.9 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
35 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min