
Urządzenia i Akcesoria
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
płatków owsianych, górskich100 g
-
różyczek kalafiora400 g
-
soli1 łyżeczka
-
serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy ze szczypiorkiem, podzielonego na kawałki130 g
-
jajka2
-
pieprzu ziołowego¼ łyżeczki
-
kostek boczku100 - 125 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka80 g
-
bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry150 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu4 łyżki
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
416.9 kcal /
1744.3 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
31.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Sód
1056.8 mg