Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem

Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem

4.2 55 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g płatków owsianych, górskich
    100 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 400 g różyczek kalafiora
  • 1 łyżeczka soli
  • 130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy ze szczypiorkiem, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 100 - 125 g kostek boczku
  • 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
  • 150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416.9 kcal / 1744.3 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 31.4 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 1056.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...