
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g czerstwej bułki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
30 g ziaren sezamu, białego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
1 ząbek czosnku
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
300 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
10 g miodu
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 opakowania sera feta (po 150 g każde)
-
mąka pszenna pełnoziarnista do panierowania
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
557.7 kcal /
2333.3 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
1829.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min