
Urządzenia i Akcesoria
Pizza bianca z dynią i boczkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto na pizzę
-
mąki pszennej pełnoziarnistej150 g
-
mąki pszennej250 g
-
wody200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
Dodatki i wykończenie
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka70 g
-
dyni Hokkaido ze skórką, pokrojonej w 0,5 cm plastry (patrz wskazówka)200 - 250 g
-
kostek boczku100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli½ łyżeczki
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczkę
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki150 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki150 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu200 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego½ pęczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
829 kcal /
3472 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska