Pizza bianca z dynią i boczkiem

Pizza bianca z dynią i boczkiem

4.7 69 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Ciasto na pizzę
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    150 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • wody
    200 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    25 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
Dodatki i wykończenie
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    70 g
  • dyni Hokkaido ze skórką, pokrojonej w 0,5 cm plastry (patrz wskazówka)
    200 - 250 g
  • kostek boczku
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczkę
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    150 g
    150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    150 g
  • crème fraîche, min. 30% tłuszczu
    200 g
    200 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    ½ pęczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 829 kcal / 3472 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...