Urządzenia i Akcesoria
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
40 g kaszy orkiszowej
-
50 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżki cukru waniliowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 - 2 szczypty kardamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
1 banan plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ½ łyżki oleju
-
90 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
1 łyżka migdałów, w słupkach
-
½ łyżki wiórków kokosowych
-
syrop klonowy do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
324.3 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1657.8 kJ /
396.2 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone pancakes z tofu
15 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Owsianka dyniowa
25 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 godz.