Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 25 g mąki żytniej razowej
- 1 szczypta soli
- olej, do smażenia
- 3 łyżki jogurtu naturalnego, gęstego (ok. 75 g)
- 1 - 2 figi, pokrojone w plastry
- cynamon, mielony, do oprószenia
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1593.8 kJ / 380.9 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 306.8 mg
Alternatywne przepisy
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Czekoladowa owsianka z wiśniami
20 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Placki jaglane
40 min
Czekoladowa owsianka z gruszką i masłem orzechowym
15 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1h 5min
Omlet à la leśny mech
15 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 Min