
Urządzenia i Akcesoria
Placuszki żytnie z figami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
80 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
25 g mąki żytniej razowej
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 75 g)
-
1 - 2 figi pokrojone w plastry
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380.9 kcal /
1593.8 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
306.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 godz.