
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
borówek amerykańskich180 g
-
orzechów pekan plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
-
płatków owsianych błyskawicznych lub górskich200 g
-
mleka200 g
-
musu jabłkowego250 g
-
jajka2
-
syropu klonowego50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.7 kcal /
1827 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
61.1 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
254.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Owsianka dyniowa
25 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 min