
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste placki jogurtowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
60 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
80 g jogurtu naturalnego
-
1 jajko
-
10 g miodu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
olej do smażenia
-
2 śliwki bez pestek, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
431.5 kcal /
1805.5 kJ
Białko
16.1 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
74.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
288.4 mg