
Urządzenia i Akcesoria
Owsianka dyniowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
dyni Hokkaido obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
płatków owsianych, górskich50 g
-
mleka200 g
-
wody100 g
-
erytrytolu (patrz wskazówka)15 g
-
cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¾ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
orzechów włoskich, łuskanych15 g
-
żurawiny, suszonej (opcjonalnie)10 g
-
owoce świeże, np. gruszka, jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468.4 kcal /
1959.7 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
65.2 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
303.6 mg