Owsianka dyniowa

Owsianka dyniowa

4.3 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • dyni Hokkaido obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
    120 g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • płatków owsianych, górskich
    50 g
  • mleka
    200 g
    200 g napoju roślinnego, (patrz wskazówka)
  • wody
    100 g
  • erytrytolu (patrz wskazówka)
    15 g
    15 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¾ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • orzechów włoskich, łuskanych
    15 g
    15 g migdałów, w słupkach
  • żurawiny, suszonej (opcjonalnie)
    10 g
  • owoce świeże, np. gruszka, jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 468.4 kcal / 1959.7 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 303.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...