Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 120 g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki - 50 g płatków owsianych, górskich
-
200
g mleka
lub 200 g napoju roślinnego (patrz wskazówka) - 100 g wody
-
15
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 15 g ksylitolu (patrz wskazówka) - ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
15
g orzechów włoskich, łuskanych
lub 15 g migdałów, w słupkach - 10 g żurawiny, suszonej (opcjonalnie)
- owoce, świeże, np. gruszka, jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1959.7 kJ / 468.4 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 303.6 mg