
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka à la szarlotka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki90 g
-
mleka125 g
-
płatków owsianych, górskich50 g
-
jajko1
-
rodzynek (opcjonalnie)15 g
-
orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie) grubo pokrojonych5 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli1 szczypta
-
miodu, płynnego10 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422.1 kcal /
1766 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
67.6 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
470.4 mg