Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, do natłuszczenia
- 90 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
125
g mleka
lub 125 g napoju roślinnego, np. owsianego, migdałowego - 50 g płatków owsianych, górskich
- 1 jajko
- 15 g rodzynek (opcjonalnie)
- 5 g orzechów włoskich, łuskanych, grubo pokrojonych (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 10 g miodu, płynnego
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1766 kJ / 422.1 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 470.4 mg
Alternatywne przepisy
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 Min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 Min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15min
Czekoladowa owsianka z wiśniami
20 Min
Cynamonowa owsianka z borówkami i kokosem
15min
Kakaowa jaglanka z bananem i migdałami
40 Min
Czekoladowa owsianka z gruszką i masłem orzechowym
15min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 Min
Bananowo-truskawkowa owsianka z migdałami
15min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 Min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25min