Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami

Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami

4.7 95 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • cukinii pokrojonej na kawałki
    180 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    60 g
    60 g migdałów, ze skórką
  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    80 g
  • rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
    1 gałązka
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    200 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
    130 g
  • jajka
    3
  • miodu
    40 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka i wariant)
    40 g
  • oleju kokosowego
    120 g
  • mąki orkiszowej, białej
    300 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408.3 kcal / 1708.2 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 47.8 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 102.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...