Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
180 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
60 g migdałów, ze skórką60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
80 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego1 gałązka rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
-
200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
130 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
-
3 jajka
-
40 g miodu
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka i wariant)
-
120 g oleju kokosowego
-
300 g mąki orkiszowej, białej
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
102.5 mg
Białko
9 g
Kalorie
1708.2 kJ /
408.3 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
47.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Gofry proteinowe
25 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.