Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
TM6 TM5

Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami

4.7 (58 ocen)

Składniki

  • 180 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
    lub 60 g migdałów, ze skórką
  • 80 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście (opcjonalnie)
    lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego (opcjonalnie)
  • 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 130 g daktyli, suszonych, bez pestek, miękkich (patrz wskazówka)
  • 3 jajka
  • 40 g miodu
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka i wariant)
  • 120 g oleju kokosowego
  • 300 g mąki orkiszowej, białej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1708.2 kJ / 408.3 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
47.8 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Błonnik
6.1 g
Sód
102.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy