
Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki180 g
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką80 g
-
rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście1 gałązka
-
bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki200 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)130 g
-
jajka3
-
miodu40 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka i wariant)40 g
-
oleju kokosowego120 g
-
mąki orkiszowej, białej300 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408.3 kcal /
1708.2 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
102.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1h
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3h
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1h 5min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1h 45min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15min
Babeczki brownie z dynią
1h 30min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2h
Placki dyniowe z ricottą
30min
Owsiane batoniki z batatami
55min
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35min