
Wersje kompatybilne
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
- gorąca woda do namoczenia daktyli
-
30
g migdałów, blanszowanych
lub 30 g orzechów laskowych, prażonych - 1 łyżeczka kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
- 180 g napoju owsianego Inka®
- 3 jajka
-
100
g mąki orkiszowej, białej
lub 100 g mąki pszennej -
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 szczypta soli
- 1 łyżka masła miękkiego
- mieszane owoce, świeże do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 546 kcal / 2284.5 kJ
- Białko
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 188.4 mg