
Urządzenia i Akcesoria
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
gorąca woda do namoczenia daktyli
-
30 g migdałów, blanszowanych
-
1 łyżeczka kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
180 g napoju owsianego Inka®
-
3 jajka
-
100 g mąki orkiszowej, białej
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka masła miękkiego
-
mieszane owoce, świeże do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
546 kcal /
2284.5 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
69.7 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
188.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska