Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym

Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym

4.8 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • gorąca woda do namoczenia daktyli
  • 30 g migdałów, blanszowanych
    30 g orzechów laskowych, prażonych
  • 1 łyżeczka kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
  • 180 g napoju owsianego Inka®
  • 3 jajka
  • 100 g mąki orkiszowej, białej
    100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżka masła miękkiego
  • mieszane owoce, świeże do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 546 kcal / 2284.5 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 69.7 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 188.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...