
Urządzenia i Akcesoria
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
80 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych
-
140 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
200 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
100 g zielonego groszku, świeżego
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441 kcal /
1845.1 kJ
Białko
19.1 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
54.7 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
299.7 mg