
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody400 g
-
zielonej soczewicy, suszonej40 g
-
zielonych oliwek, bez pestek20 g
-
ząbka czosnku¼ - ½
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
kromki pieczywa pełnoziarnistego (ok. 70 g)2
-
ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
375.4 kcal /
1570.7 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
64.7 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
1268.9 mg