Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

3.8 49 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 400 g wody
  • 40 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 20 g zielonych oliwek, bez pestek
  • ¼ - ½ ząbka czosnku
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (ok. 70 g)
  • 1 ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
    1 ogórek kiszony, (ok. 100 g), pokrojony w słupki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1268.9 mg
Białko 18.4 g
Kalorie 1570.7 kJ / 375.4 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 64.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...