
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej
- 20 g zielonych oliwek, bez pestek
- ¼ - ½ ząbka czosnku
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (ok. 70 g)
-
1
ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
lub 1 ogórek kiszony (ok. 100 g), pokrojony w słupki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 375.4 kcal / 1570.7 kJ
- Białko
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 1268.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min