Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
TM6 TM5

Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek

3.9 (37 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 40 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 20 g zielonych oliwek, bez pestek
  • ¼ - ½ ząbka czosnku
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 kromki pieczywa, pełnoziarnistego (ok. 70 g)
  • 1 ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
    lub 1 ogórek kiszony (ok. 100 g), pokrojony w słupki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1570.7 kJ / 375.4 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
64.7 g
Tłuszcz
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
8.5 g
Sód
1268.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy