Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
40 g zielonej soczewicy, suszonej
-
20 g zielonych oliwek, bez pestek
-
¼ - ½ ząbka czosnku
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (ok. 70 g)
-
1 ogórek kiszony, (ok. 100 g), pokrojony w słupki1 ogórek gruntowy (ok. 100 g), pokrojony w słupki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1268.9 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
1570.7 kJ /
375.4 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
64.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min