Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
TM6 TM5

Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

4.2 (97 ocen)

Składniki

  • 50 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 20 g oleju
  • ¾ łyżeczki soli
  • 200 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
    lub 100 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 130 g pomidora (1 szt.), pokrojonego na kawałki
    lub 130 g pomidorów, z puszki
  • ¼ łyżeczki przyprawy garam masala
    lub ¼ łyżeczki curry, mielonego
  • 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 szczypty kolendry, mielonej
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1982.1 kJ / 473.7 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
22.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
11.2 g
Sód
1946.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy