
Urządzenia i Akcesoria
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
ryżu brązowego50 g
-
wody1200 g
-
oleju20 g
-
soli¾ łyżeczki
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)200 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
pomidora (1 szt.), pokrojonego na kawałki130 g
-
przyprawy garam masala¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 szczypty
-
kolendry, mielonej2 szczypty
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
473.7 kcal /
1982.1 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
22.9 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1946.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min