Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem

4.2 147 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 20 g oleju
  • ¾ łyżeczki soli
  • 200 g kalafiora podzielonego na małe różyczki (3-4 cm)
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
    100 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 130 g pomidora (1 szt.), pokrojonego na kawałki
    130 g pomidorów, z puszki
  • ¼ łyżeczki przyprawy garam masala
    ¼ łyżeczki curry, mielonego
  • 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 szczypty kolendry, mielonej
  • 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1946.3 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 1982.1 kJ / 473.7 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...