
Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej50 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)50 g
-
cebuli30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
ziół prowansalskich, suszonych1 szczypta
-
wody140 g
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół15 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.2 kcal /
2034.2 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
25.6 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
1365.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min