
Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej50 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)50 g
-
cebuli30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
ziół prowansalskich, suszonych1 szczypta
-
wody140 g
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół15 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.2 kcal /
2034.2 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
25.6 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
1365.8 mg