
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
grochu suchego, połówek60 g
-
wody400 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
oregano, suszonego2 szczypty
-
sałaty masłowej3 liście
-
ogórek (ok. 60 g), pokrojony w plastry, do podania
-
kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 105 g)3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
587.1 kcal /
2456.4 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
91 g
Błonnik
20 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1141.7 mg