
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
komosy ryżowej (quinoa)40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
wody1200 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej200 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych posiekanych1 łyżka
-
oliwy z oliwek1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
zioła prowansalskie, suszone do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
301.3 kcal /
1260.8 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
63.1 mg