Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
TM6 TM5

Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami

3.5 ( 16 ocen )

Składniki

  • 40 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1200 g wody
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
  • 1 łyżka orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych posiekanych
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • zioła prowansalskie, suszone do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
301.3 kcal / 1260.8 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
63.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy