Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
40 g komosy ryżowej (quinoa)
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1200 g wody
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
-
1 łyżka orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych posiekanych
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
zioła prowansalskie, suszone do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
63.1 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1260.8 kJ /
301.3 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
43.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min