Wersje kompatybilne
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g komosy ryżowej (quinoa)
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1200 g wody
-
200
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 1 łyżka orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, posiekanych
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- zioła prowansalskie, suszone, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1260.8 kJ / 301.3 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 63.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min