
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
komosy ryżowej (quinoa)40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
wody1200 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej200 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych posiekanych1 łyżka
-
oliwy z oliwek1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
zioła prowansalskie, suszone do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
301.3 kcal /
1260.8 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
63.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 min