Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami

Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami

3.5 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • 40 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1200 g wody
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 1 łyżka orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych posiekanych
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • zioła prowansalskie, suszone do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 63.1 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1260.8 kJ / 301.3 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...