Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami

Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami

3.5 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • komosy ryżowej (quinoa)
    40 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • wody
    1200 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    200 g
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych posiekanych
    1 łyżka
  • oliwy z oliwek
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • zioła prowansalskie, suszone do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 301.3 kcal / 1260.8 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 63.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...