Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

4.5 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • ryżu brązowego
    45 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek plus 1 łyżka
    10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
    1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 szczypta
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta
  • soli plus 1 szczypta
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    1200 g
  • bobu, świeżego
    140 g
    140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • pestek dyni (10 g)
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 428.3 kcal / 1792.1 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 62.2 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 2574.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...