Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

4.6 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • 45 g ryżu brązowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 140 g bobu, świeżego
    140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka pestek dyni (10 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2574.6 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 1792.1 kJ / 428.3 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 62.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...