
Urządzenia i Akcesoria
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
45 g ryżu brązowego
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
140 g bobu, świeżego
-
1 łyżka pestek dyni (10 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2574.6 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
1792.1 kJ /
428.3 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
62.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min