
Urządzenia i Akcesoria
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
ryżu brązowego45 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
soli plus 1 szczypta1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody1200 g
-
bobu, świeżego140 g
-
pestek dyni (10 g)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428.3 kcal /
1792.1 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
62.2 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
2574.6 mg