
Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki120 g
-
czerwonego buraka pokrojonego na kawałki60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
jajko1
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-200015 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.6 kcal /
1019.2 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
38.9 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
346.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Placki jaglane
40 min