Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
120 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
60 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 jajko
-
15 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
346.2 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1019.2 kJ /
243.6 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 Std.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 Min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 Min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 Min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 Min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 Min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 Min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 Min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 Min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 Min