![Pęczotto z bobem i cukinią Pęczotto z bobem i cukinią](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/283b7b0527ec05bfdda06bf6ab47c67e/Derivates/0fbaff5f67dcf2e9afca676ba73546d1a6cd6ddc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 400 g wody
-
70
g bobu, świeżego
lub 70 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oliwy z oliwek
- 65 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1860.2 kJ / 444.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 387.8 mg