
Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z bobem i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
wody400 g
-
bobu, świeżego70 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak65 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)200 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ziół prowansalskich, suszonych1 szczypta
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
444.6 kcal /
1860.2 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
73.3 g
Błonnik
20 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
387.8 mg