Pęczotto z bobem i cukinią

Pęczotto z bobem i cukinią

4.2 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja

Składniki

  • 250 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 400 g wody
  • 70 g bobu, świeżego
    70 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 65 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 444.6 kcal / 1860.2 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 73.3 g
Błonnik 20 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 387.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...