Pęczotto z bobem i cukinią

Pęczotto z bobem i cukinią

4.3 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja

Składniki

  • cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    250 g
  • wody
    400 g
  • bobu, świeżego
    70 g
    70 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    65 g
  • bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 szczypta
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 444.6 kcal / 1860.2 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 73.3 g
Błonnik 20 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 387.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...