
Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z bobem i cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
250 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g wody
-
70 g bobu, świeżego
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
65 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
200 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
444.6 kcal /
1860.2 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
73.3 g
Błonnik
20 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
387.8 mg